top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverFCR Media

Stijgende koffieprijzen door droogte in Vietnam en Brazilië - Hoe beïnvloedt dit uw bedrijf of zorgcentrum?


Droogte in Vietnam en Brazilië drijft koffieprijzen omhoog - Ontdek de impact op uw bedrijf of zorgcentrum en hoe u zich kunt wapenen tegen prijsschommelingen.


De droogte in Vietnam en Brazilië en de impact op de koffieprijs

De ernstige droogte in de belangrijke koffieproducerende landen Vietnam en Brazilië heeft geleid tot een aanzienlijke stijging van de koffieprijzen op de wereldmarkt. Vooral Robusta-koffie, die veel wordt gebruikt voor oploskoffie en espresso, is aanzienlijk duurder geworden.


Vietnam en Brazilië zijn verantwoordelijk voor meer dan de helft van de wereldwijde koffieproductie. De droogte heeft een grote invloed gehad op de oogsten in deze landen. De koffieplanten hebben te lijden gehad onder het gebrek aan water en de extreme hitte. Dit heeft geresulteerd in lagere productiehoeveelheden, wat heeft geleid tot schaarste en prijsstijgingen.


De impact van hogere koffieprijzen op bedrijven en zorgcentra

Zowel bedrijven als zorgcentra worden getroffen door de stijgende koffieprijzen. Koffie is een essentieel onderdeel geworden van de dagelijkse routine in bedrijfskantines en zorginstellingen. Voor veel medewerkers, bezoekers en cliënten is het onmisbaar. De stijgende inkoopprijzen van koffie zetten de marges onder druk voor bedrijfscateraars en zorginstellingen.


Wat kunt u als bedrijf of zorgcentrum doen om de impact van de hogere koffieprijzen te beperken? Hier zijn enkele tips:

  1. Overweeg om langetermijncontracten af te sluiten met uw koffieleverancier. Dit biedt zekerheid over de prijs op de lange termijn en voorkomt verrassingen.

  2. Vermijd verspilling van koffie. Gooi geen restanten weg. Op deze manier haalt u het maximale uit uw koffievoorraad.

  3. Voor de cafetaria’s is het verstandig om te overwegen om de prijzen voor koffie licht te verhogen voor bezoekers of cliënten. Een kleine verhoging wordt over het algemeen goed geaccepteerd en kan helpen de extra kosten van de stijgende koffieprijzen te compenseren.


Wilt u meer weten over hoe u als bedrijf of zorgcentrum kunt omgaan met de stijgende koffieprijzen en uw inkoopkosten kunt beheersen? Neem dan contact met ons op. Onze ervaren adviseurs staan klaar om u te helpen met advies op maat voor uw situatie. Samen kunnen we een oplossing vinden, zodat u ook in tijden van dure koffie kunt blijven genieten van een heerlijk kopje koffie tegen een acceptabele prijs.

5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page